Ambulante begeleiding
Ambulante zorg

Ambulante zorg

Wanneer een deelnemer bij ons op de zorgboerderij gebruik maakt van individuele en/of groepsbegeleiding, bieden wij ook de mogelijkheid om ambulante begeleiding in de thuissituatie bij ons af te nemen.

Wij merken vaak dat deelnemers wanneer ze bij ons zijn kunnen werken aan de doelen die zij voor ogen hebben. Dit kunnen natuurlijk verschillende doelen zijn zoals: ontspanning, het creëren van meer zelfvertrouwen of meer structuur in de week. Wanneer een deelnemer zich voldoende ontwikkeld heeft en persoonlijke doelen zijn behaald, wordt onze ondersteuning vaak los gelaten. Soms is het zo dat er in de thuissituatie geen ondersteuning is en kan wat hier geleerd of ervaren is niet worden geïntegreerd in het dagelijks leven.. En dát vinden wij een gemiste kans! Want hoe mooi is het wanneer je als doel hebt om zelfvertrouwen te vergroten, je samen met jouw begeleider ook stappen kunt zetten in het dagelijks leven door samen wel die boodschap te durven doen of dat lastige telefoongesprek te durven voeren.

Wij geloven in een aanpak op meerdere gebieden. Hier een ontspannen dagbesteding ervaren is heel waardevol, maar wanneer je dan terug komt in een thuissituatie, waar een totaal gebrek heerst aan structuur, dan is die ontspanning van korte duur. Wij kunnen je helpen om ook in de thuissituatie stappen te zetten. Ook kunnen we ondersteuning bieden aan het systeem. Wat jij met jouw begeleider oefent op de boerderij kunnen we vertalen naar de thuissituatie zodat jij samen met jouw systeem handvatten krijgt om thuis mee aan de slag te gaan.

Het kan ook zo zijn dat de hulpvragen voor thuis anders zijn dan de hulpvragen voor de zorg op de zorgboerderij. Wij kijken graag samen met je naar de hulpvraag, zodat we hier mee aan de slag kunnen en de zorg zo neer kunnen zetten, dat het passend is voor jou.

Door zowel de begeleiding op de zorgboerderij als de ambulante begeleiding bij één zorgpartij neer te leggen kan er efficiënter gewerkt worden. Lijntjes zijn korter en er kan worden gewerkt met één duidelijke aanpak, met vaste en veilige gezichten.

Uiteraard is het soms ook heel waardevol om de ambulante begeleiding wel bij een andere partij te hebben liggen, mocht dat het geval zijn, dan is dat ook helemaal goed. Dan zijn we er voor jou om de zorg op de zorgboerderij te verlenen.

Ambulante zorg

Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op om eens vrijblijvend kennis te maken.