Doelgroepen

Kind & jeugd

Stap voor Stap biedt begeleiding aan kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar, die op zoek zijn naar  een plek waar ze kunnen zijn wie ze zijn: kunnen opladen en ontladen in contact met dieren, door activiteiten op de boerderij en te spelen en ontdekken in de natuur. 

Wij zijn er voor jongeren of kinderen die op wat voor manier vastlopen op school, binnen het gezin en/of in contact met leeftijdsgenoten. Dit kan zijn door sociale problemen (weerbaarheid, sociale vaardigheden), emotionele problemen (zelfbeeld, moeite met emotieregulatie) en/of problemen op het gebied van executief functioneren (plannen, organiseren, volgehouden aandacht). 

We bieden op woensdagmiddag vrijetijdsbesteding, zowel in groepsverband als individueel. Daarnaast zijn er maatwerktrajecten mogelijk voor de begeleiding van jeugd op maandag tot en met vrijdag.

Volwassenen

Stap voor stap biedt begeleiding (in de vorm van dagbesteding en coaching) aan volwassenen vanaf 18 jaar, die om wat voor reden dan ook tijdelijk of permanent niet meekomen in de reguliere maatschappij. Omdat bij ons voorop staat dat we kijken naar de persoon, hanteren we geen specifieke leeftijdsgroep of een specifieke beperking of stoornis. De redenen die ten grondslag kunnen liggen waarom iemand (tijdelijk) vastloopt, zijn uiteenlopend. Bijvoorbeeld door psychiatrische problematiek, een verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, burn-out. 

Wat belangrijk is, is dat er affiniteit is met dieren, natuur en het boerderij- en buitenleven. Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar een (tijdelijke) plek waar je in een kleine groep of individueel structuur kunt krijgen in je week, sociale contacten op kunt doen, je steentje kunt bijdragen aan de werkzaamheden op de boerderij en waar je op je eigen tempo kunt ontwikkelen.

Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op om eens vrijblijvend kennis te maken. Je mag natuurlijk altijd langskomen.
Het liefst op afspraak.