Dag-besteding

Dagbesteding

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag biedt Stap voor Stap de mogelijkheid om een dagdeel of een dag te komen voor dagbesteding tussen 09:30 en 16:00. Ons streven is om met maximaal 4 deelnemers per begeleider te werken, waarbij we kijken naar de groepssamenstelling.

We bieden groepsbegeleiding met oog voor de persoon. Onze boerderij en dagbesteding is als een soort van “mini maatschapij”. De deelnemers kunnen samen of alleen bezig zijn met de dieren en de taken in en om de boerderij. De klusjes en werkzaamheden worden afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemer: dat is het maatwerk in de begeleiding zodat ieder op de eigen manier een bijdrage kan leveren en ontwikkelen. Tijdens groepsdagbesteding is een bepaalde mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid wel nodig, omdat er geen continu toezicht of constante nabijheid is van begeleiding. Dit is wel mogelijk tijdens individuele begeleiding (zie persoonlijk trajecten).

Uniek bij ons zijn de kleinschaligheid en de diversiteit. Er zijn geen vaste kaders wat betreft leeftijd en er is geen bepaalde diagnose of hulpvraag nodig. Wij geloven er in dat juist de verschillen zorgen voor een mooie groepssamenstelling. We hechten veel waarde aan een fijne en veilige sfeer, waar iedereen zich welkom voelt en ieder zijn of haar steentje kan bijdragen.

Omdat de persoon centraal staat, hanteren we niet één vaste begeleidingsmethode of werkwijze. Wat houvast en duidelijkheid biedt, is de vaste dagstructuur. Want er zijn momenten en klusjes die iedere dag terugkomen; zoals dieren verzorgen, klussen op de boerderij, werken in de tuin, samen koffie drinken en koken. Tussendoor is er ruimte voor eigen invulling; creativiteit, het bos in om te wandelen, knuffelen met de konijnen. Er is ook een mogelijkheid om aan de slag te gaan met paarden(coaching).

Wanneer je je aanmeldt via `ons contactformulier of middels een telefoontje’, wordt er contact opgenomen door één van ons. Dan worden wensen, verwachtingen en mogelijkheden doorgesproken. Wanneer er van beide kanten enthousiasme is, wordt er een intake-/kennismakingsgesprek gepland. Wanneer je aan de slag wilt bij Stap voor Stap, maken we samen een begeleidingsplan waarin doelen en afspraken worden vastgelegd. Regelmatig wordt dit gezamenlijk geëvalueerd.

Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op om eens vrijblijvend kennis te maken. Je mag natuurlijk altijd langskomen.
Het liefst op afspraak.