Individuele trajecten

Individuele trajecten

Er zijn verschillende individuele trajecten mogelijk. Per persoon overleggen we welk traject het beste past bij de situatie.

1. Individuele begeleiding tijdens dagbesteding: Het kan om wat voor reden dan ook zijn dat deelnemen aan de groepsdagbesteding (nog) niet lukt. Dan is individuele dagbesteding een mogelijkheid. Individuele dagbesteding houdt in dat er één-op-één begeleiding is. Dit kan zowel binnen de groep(dagbesteding) als los van de groep. De individuele dagbesteding vindt plaats op dezelfde dagen en tijden als de groepsdagbesteding, maar met de mogelijkheid om met een persoonlijk begeleider specifiek vorm te geven aan begeleiding en behoeftes. Er is dan altijd een begeleider in de buurt.

2. Individuele begeleiding tijdens vrijetijdsbesteding: Het kan zijn dat een kind of jongere nabijheid van begeleiding nodig heeft om tot ontspanning te komen. Door individuele begeleiding kan er wel aangesloten worden tijdens de groepsactiviteiten, maar dit hoeft niet. Er is voldoende ruimte op de boerderij om individuele begeleiding te bieden naast de groepsactiviteiten om op die manier te begeleiden en werken aan persoonlijke wensen.

3. Individuele trajecten op de boerderij: Het kan zijn wanneer iemand tijdelijk vastloopt (denk aan burn-out, schooluitval, verandering in thuissituatie, overbrugging tot andere begeleiding of behandeling) om op afgesproken tijden te komen tijdens openingstijden van de boerderij. De ervaring leert dat mensen veel makkelijker tot praten komen, wanneer ze bezig zijn in de buitenlucht (met of zonder dieren). Geen statische gesprekken vanaf een stoel binnen 4 muren, maar actief bezig zijn. Je hart luchten, een luisterend oor hebben en samen kijken naar wat er voor jou nodig is om datgene aan te pakken waar je tegen aan loopt of mee zit. Met individuele begeleiding is er veel oog voor de persoonlijke wensen en ontwikkeldoelen.

Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op om eens vrijblijvend kennis te maken. Je mag natuurlijk altijd langskomen.
Het liefst op afspraak.